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Introdução de cultivares de alho e cebola no Acre. Infoteca-e
NUNES, M. U. C.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. J. R. dos.
No Estado do Acre, o cultivo de hortaliças se apresenta em escala muito reduzida, principalmente devido ao desconhecimento de variedades adequadas e da época em que cada uma deve ser cultivada. Alho e cebola, são culturas cuja totalidade consumida no Acre é oriunda de outras regiões. Essas culturas são altamente influenciadas pelo comprimento do dia e pela temperatura, sendo que o sucesso de produção depende, basicamente, da seleção de cultivares que se desenvolvam e bulbifiquem satisfatoriamente sob condições impostas pelo ambiente específico. Considerando as exigências dessas culturas e a necessidade de produção das mesmas no Acre, a UEPAE/Rio Branco iniciou trabalho de introdução de cultivares, cujas observações preliminares foram bastante promissoras.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Aclimatación; Ajo; Cebollas; Ensayos de variedades; Factores ambientales.; Alho; Allium sativum; Cebola; Allium cepa; Plantio; Variedade resistente; Aclimatação; Condição ambiental; Garlic; Onions; Variety trials; Acclimation; Environmental factors..
Ano: 1980 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/492309
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Irrigação da cultura do alho no Distrito Federal. Infoteca-e
SILVA, W. L. de C. e; CARRIJO, O. A.; OLIVEIRA, C. A. S.; MENEZES SOBRINHO, J. A. de.
bitstream/item/107323/1/CNPH-DOCUMENTOS-01.IRRIGACAO-DA-CULTURA-DO-ALHO-NO-DISTRITO-FEDERAL-FL-07769-.pdf
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Distrito Federal; Brasil.; Allium Sativum; Alho; Irrigação.; Brazil; Garlic; Irrigation..
Ano: 1981 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/759855
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Plantadeira de alho. Infoteca-e
SEIXAS, J.; FOLLE, S. M..
bitstream/item/98815/1/cirtec-14.pdf
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Plantadora; Plantadeira agrícola; Planting equipment.; Alho; Allium Sativum; Equipamento Agrícola; Plantadeira; Semeadura Mecânica.; Equipment; Garlic; Planting; Mechanization; Sowing..
Ano: 1982 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/549430
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Efeito de diferentes coberturas do solo e frequência de irrigação na cultura do alho. Infoteca-e
NUNES, M. U. C..
A importância da expansão da cultura do alho no Estado do Acre, e evidenciada pela ausência de produção local, acarretando preços elevados do produto, importado do Centro-Sul do Pais. Devido as condições de solo e clima locais, a irrigação e o controle de temperatura e umidade do solo, constituem importantes fatores que influem no sistema de produção. O alho é uma cultura muito influenciada pelo fotoperíodo e temperatura, sendo recomendável seu plantio no Acre entre abril e maio. Conseqüentemente, seu período de desenvolvimento situa-se na época mais seca do ano, tornando-se obrigatório o uso de irrigação para a suplementação das necessidades hídricas da planta, assegurado máximo vigor e rendimento. O objetivo deste trabalho foi verificar o efeito de...
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Rendimiento de los cultivos.; Ajo; Cubrimiento del suelo; Irrigacion; Plantación; Alho; Allium sativum; Plantio; Cobertura do solo; Irrigação; Rendimento; Garlic; Planting; Mulching; Irrigation; Crop yield..
Ano: 1986 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/492330
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A cultura do alho. Infoteca-e
MENEZES SOBRINHO, J. A. de; LOPES, C. A.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; CHARCHAR, J. M.; CRISOSTOMO, L. A.; CARRIJO, O. A.; BARBOSA, S..
bitstream/item/101802/1/00013200.pdf
Tipo: Col Criar Plantar ABC 500P/500R Saber (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivo; Cultural method.; Alho; Allium Sativum; Cerrado.; Garlic; Planting..
Ano: 1993 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/749963
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A cultura do alho. Infoteca-e
MENEZES SOBRINHO, J. A. de; LOPES, C. A.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; CHARCHAR, J. M.; CRISOSTOMO, L. A.; CARRIJO, O. A.; BARBOSA, S..
Clima; Solo; Calagem a adubação; Variedades; Plantio; Tratos culturais; Pragas e doenças; Colheira e armazenamento; Classificação; Embalagem; Coeficientes de produção.
Tipo: Col Criar Plantar ABC 500P/500R Saber (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivo; Cultivation.; Adubação; Praga; Alho.; Fertilizers; Garlic; Weeds..
Ano: 1993 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/100672
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Comportamento de cultivares de alho na microrregião de Picos, PI. Infoteca-e
DUARTE, R. L. R.; VELOSO, M. E. da C.; MELO, F. de B.; ATHAYDE SOBRINHO, C.; RIBEIRO, V. Q..
Com o objetivo de avaliar e selecionar materiais genéticos de alho superiores em tamanho e produtividade de bulbos, foram instalados dois experimentos, submetidos a irrigação por microaspersão, nos anos de 1997 e 1998, no município de Sussuapara, PI. Utilizou-se o delineamento estatístico de blocos casualizados com quatro repetições, onde foram testadas as cultivares: Branco Mineiro, Dourado, Centenário, Amarante, Gigante de Inconfidente, Gigante Roxo, Chinês, Cateto Roxo, Mexicano 11, Cateto Roxo Local e Mossoró. As características avaliadas foram: peso médio de bulbos comerciais aos 30 dias após a colheita e altura aos 30 e 60 dias após o plantio. Houve efeito (P<0,01) da interação de tratamento x ano de plantio. A cultivar Mossoró mostrou-se superior...
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Picos; Piaui; Brasil.; Alho; Allium Sativum; Variedade.; Garlic; Varieties..
Ano: 1999 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/59811
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Metodologia para seleção de plantas com resistência a nematóides: alho/Ditylenchus dipsaci. Infoteca-e
CHARCHAR, J. M..
Etiologia; Sintomatologia; Variabilidade de populações do nematóide; Produção de inóculo; Metodologia de avaliação da resistência; Avaliação da resistência.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Prodridão; Bulb; Diseases; Nematode.; Alho; Allium Sativum; Bulbo; Ditylenchus Dipsaci; Doença; Nematóide.; Garlic; Necrosis..
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/772121
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Doses and forms of application of phosphorus in vernalized garlic Scientia Agricola
Büll,Leonardo Theodoro; Costa,Mirian Cristina Gomes; Novello,Aline; Fernandes,Dirceu Maximino; Villas Bôas,Roberto Lyra.
Because of low P mobility in the soil, the effect of its position in relation to the root is of great practical significance, especially in soils with extreme P deficiency. Experiments with vegetables under this approach are not frequent. This work studies the influence of the position of phosphate fertilizer on nutrient absorption and on the production of vernalized garlic (Allium sativum L.) bulbs. Two experiments were carried out in pots (16 L) containing samples of a Typic Quartzipsamment and of a Typic Hapludox in a factorial scheme with four P doses (50, 100, 200, and 400 mg P dm-3) and five positions relative to the incorporation (I) or furrow application (S), where L1 = 100%I, L2 = 75%I and 25%S, L3 = 50%I and 50%S, L4 = 25%I and 75%S, and L5 =...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Typic Quartzipsamment; Typic Hapludox; Garlic; Phosphorus position; Phosphate fertilizer.
Ano: 2004 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162004000500009
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Tomato and garlic by gavage modulate 7,12-dimethylbenz[a]anthracene-induced genotoxicity and oxidative stress in mice BJMBR
Bhuvaneswari,V.; Velmurugan,B.; Abraham,S.K.; Nagini,S..
Chemoprotection by dietary agents is a promising strategy for cancer prevention. The aim of the present study was to evaluate the combined effect of tomato and garlic against 7,12-dimethylbenz- [a]anthracene (DMBA)-induced genetic damage and oxidative stress in 12-14-week-old male Swiss albino mice. The animals were randomized into experimental and control groups and divided into eight groups of five animals each. Group 1 animals were injected intraperitoneally with 35 mg/kg body weight DMBA suspended in peanut oil as a single dose. Groups 2-4 animals received tomato (500 mg/kg body weight), garlic (125 mg/kg body weight) and a combination of tomato and garlic for 5 days by gavage, respectively, followed by DMBA 1.5 h after the final feeding. The doses of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other Palavras-chave: Antioxidants; DMBA; Garlic; Lipid peroxidation; Micronuclei; Tomato; Lycopene.
Ano: 2004 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-879X2004000700012
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Biological activity of lectins from grain legumes and garlic against the legume pod borer, Helicoverpa armigera Open Agri
Arora, R.,( Richa Arora ).
Palavras-chave: Garlic; Pigeonpeas; Proteins; Transgenics; Transgenic plants; Chickpeas; Genes; Enzymes; Animal developmental stages; Genetic transformation.
Ano: 2005 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3230
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Morfología, Biología y comportamiento de Aceris tulipae K.(Acari: Eriophyidae) en Ajo Allium sativum L. Colegio de Postgraduados
Acuña Soto, Jesús Alberto.
En este trabajo se abordan aspectos de morfología externa, biología y comportamiento de Aceria tulipae, colectada en bulbos de ajo provenientes de bodegas de distintos productores del Estado de Guanajuato, México, durante el ciclo 2004-2005; los ácaros se montaron en líquido de Hoyer para su identificación. Para la morfometría, se analizaron las fotografías tomadas de los ácaros montados mediante Microscopía de Contraste de Fases. Para los estudios morfológicos se procesaron muestras de acuerdo con las técnicas de microscopía electrónica de barrido; así mismo, se realizaron esquemas de la especie mediante dibujos vectoriales. Para obtener el ciclo biológico se colocaron hembras ovígeras en pedazos de hoja, y para el comportamiento las observaciones...
Tipo: Tesis Palavras-chave: Ajo; Guanajuato; Aceria tulipae; Morfología; Ciclo biológico; Maestría; Entomología y Acarología; Garlic; Guanajuato; Aceria tulipae; Morphology; Life cycle.
Ano: 2007 URL: http://hdl.handle.net/10521/1306
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Impact of Allium sativum leaf lectin on the Helicoverpa armigera larval parasitoid Campoletis chlorideae Open Agri
Arora, R.,( Richa Arora ).
Palavras-chave: Animal developmental stages; Parasites; Transgenics; Biological interaction; Chickpeas; Biotechnology; Genes; Garlic; Proteins; Grain legumes.
Ano: 2007 URL: http://agropedia.iitk.ac.in/openaccess/?q=node/3288
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Inhibición de los contaminantes del tempeh de soya OceanDocs
Mejías, E.; Delgado, R.; Silveira, I.; Lafargue, D.; Cárdenas, E..
Se evaluó el efecto de diferentes especias o condimentos sobre la calidad microbiológica del tempeh y la posible acción inhibidora de sus contaminantes. El tempeh se obtuvo a partir de frijol de soya el cual se sometió a los procesos de cocción, escurrimiento y fermentación. A continuación se procedió a incorporar los condimentos ensayados en dos proporciones por separado a la soya fresca antes de su inoculación con la cepa R. oligosporus, se mezclaron bien y se sometieron al proceso de fermentación, el cual tuvo lugar en bandejas de poliestireno, incubadas a 30 ± 2 ºC por un período de 18 a 20 h hasta obtener un producto con las características típicas del tempeh. De éste se tomaron muestras para determinar contenido de humedad, conteo total de viables y...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Biological contamination; Chemical activity; Tempeh; Bacterial contamination; Enterobacteriaceae; Inhibition; Garlic; Anions; Spices.
Ano: 2008 URL: http://hdl.handle.net/1834/5010
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Morphological and Biochemical Changes of Salmonella hadar Exposed to Aqueous Garlic Extract International Journal of Morphology
Belguith,H; Kthiri,F; Ben Ammar,A; Jaafoura,H; Ben Hamida,J; Landoulsi,A.
The effect on Salmonella hadar growth was investigated using fresh sterile liquid medium (Pronadisa, Hispanlab) containing aqueous garlic extract (AGE) at different concentration (0, 11, 12, and 13 mg/ml). The garlic extract added at these final concentrations had a bacteriostatic effect on Salmonella hadar. The effect of these bacteriostatic concentration of AGE on the growth of the tested serovar, revealed a pattern of inhibition characterized by: (i) a transitory inhibition phase whose duration was proportional to AGE concentration (ii) a resumed growth phase which showed a lower rate of growth than in uninhibited controls, and (iii) an entry into stationary phase at a lower culture density. The minimal inhibitory concentration and minimum bactericidal...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Allium sativum; Allicin; Antimicrobial effects; Garlic; Salmonella hada; Ultrastructure.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-95022009000300013
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Cytogenetical and ultrastructural effects of copper on root meristem cells of Allium sativum L. Biocell
Liu,Donghua; Jiang,Wusheng; Meng,Qingmin; Zou,Jin; Gu,Jiegang; Zeng,Muai.
Different copper concentrations, as well as different exposure times, were applied to investigate both cytogenetical and ultrastructural alterations in garlic (Allium sativum L.) meristem cells. Results showed that the mitotic index decreased progressively when either copper concentration or exposure time increased. C-mitosis, anaphase bridges, chromosome stickiness and broken nuclei were observed in the copper treated root tip cells. Some particulates containing the argyrophilic NOR-associated proteins were distributed in the nucleus of the root-tip cells and the amount of this particulate material progressively increased with increasing exposure time. Finally, the nucleolar material was extruded from the nucleus into the cytoplasm. Also, increased...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Garlic; Organelle; Cytogenetical and ultrastructural alterations; Mitosis.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0327-95452009000100003
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Effects of Dietary Garlic (Allium sativum Linn.) Supplementation on Body Weight and Gut Morphometry of Commercial Broilers International Journal of Morphology
Oladele,O. A; Emikpe,B. O; Bakare,H.
The effect of garlic on the absorptive surface of the small intestine of broilers was investigated towards elucidating its mechanism of growth promotion. One hundred day-old Arbor acre broilers were reared in 4 separate groups of twenty-five each. Broiler diet was supplemented with graded doses of garlic meal viz: 0% - group A; 0.125% - group B; 0.25% - group C; 0.5% - group D. Feed conversion ratio (FCR) was determined at 6 week-old. At 8 week-old, five broilers/group were selected randomly, euthanized and sections of the jejunum were harvested for histological examination. Villi lengths, widths and cryptal depths were determined. Mean body weight at 8 weeks old was highest in group B (1930 ± 41g) and least in group A (1850 ± 92g). FCR was highest in...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Body weight; Broilers; Garlic; Gut morphometry.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-95022012000100042
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The effects of a combination of garlic, oyster mushroom and propolis extract in comparison to antibiotic on growth performance, some blood parameters and nutrients digestibility of male broilers Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Daneshmand,A; Sadeghi,GH; Karimi,A.
A study was conducted to evaluate the combined effects of garlic, oyster mushroom and propolis extract on the growth performance, organ weights, antibody response to Newcastle Disease Virus (NDV), serum lipid concentrations and nutrient digestibility of male broilers. A total of 192 day old chicks (Ross 308) were randomly assigned to 3 treatments with 4 replications (16 birds per replication). Experimental treatments were a maize- soybean based diet as control, control diet supplemented with a combination of garlic (30 g/kg), oyster mushroom (2 g/kg) and propolis extract (0.2 g/kg) known as GMP, and control diet supplemented with Virginamycin (0.25 g/kg) as antibiotic. The inclusion of GMP decreased (p < 0.05) live body weight, average daily gain and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Garlic; Mushroom; Propolis; Performance; Immunity; Broiler.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2012000200009
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Extractos vegetales y Trichoderma spp. en el control de Colletotrichum gloeosporioides (Penz.) Penz. y Sacc. en frutos de papaya maradol (Carica papaya L.) en postcosecha. Colegio de Postgraduados
Landero Valenzuela, Nadia.
La actividad antifúngica de seis extractos vegetales fue evaluada in vitro e in vivo para controlar la antracnosis postcosecha en papaya. Extractos de ajo (Allium sativum) (concentraciones de 10 y 15 %) y canela (Cinnamomum zeylanicum) (0,0050; 0,0100; 0,0150 %) suprimieron el crecimiento micelial (100 %), inhibieron la germinación (100 %) y la esporulación del hongo (100 %). El extracto de canela a dosis de 0,0054 % aplicada antes y al momento de la inoculación con C. gloeosporioides fue la dosis óptima para el control de la severidad (canela 97.22% de efectividad respecto al testigo absoluto) de la antracnosis en frutos de papaya artificialmente inoculados, a mayores dosis la severidad aumentó. La fitotoxicidad (Cambio de color en los frutos) fue mayor...
Palavras-chave: Ajo; Canela; Crecimiento micelial; Fungicidas; In vitro e in vivo; Limón; Neem; Cinnamon; Fungal growth; Fungicides; Garlic; In vitro and in vivo; Lemon; Fitopatología; Doctorado.
Ano: 2013 URL: http://hdl.handle.net/10521/2061
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ผลของไนโตรเจนและซัลเฟอร์ต่อปริมาณอัลลิซิน ในกระเทียม (Allium sativum L.) Thai Agricultural
Pitsanu Sukkaew; Arak Tira-umphon.
Allicin is the most important secondary metabolite in garlic. It can inhibit the growth of various microorganisms, reduce plasma cholesterol, blood pressure, antiflamatory and reduce platelet aggregation. Plant nutrient is an important factor which affects the allicin content in garlic. In this, the research aimed to increase allicin content in garlic. Garlics were grown in growing bag containing substrate mixtures. They were fertilized with different nitrogen (N) and sulfur (S) concentrations and other nutrients. Three levels of N (180, 360 and 540 mg/l) and five levels of sulfur (25, 100, 175, 250 and 325 mg/l) were applied and treatments were arranged in Factorial combination in CRD, with four replications and two subsamples per replication. N and S...
Tipo: PhysicalObject Palavras-chave: Garlic; Allium sativum; Allicin content; Sulfur; Nitrogen; Plant nutrition; Plant physiology; Chemical composition; กระเทียม; อัลลิซิน; การให้ธาตุอาหาร; ธาตุอาหารพืช; ซัลเฟอร์; ไนโตรเจน; ความเข้มข้นของธาตุอาหาร; การตอบสนองของพืช; การสังเคราะห์ส่วนประกอบทางเคมี.
Ano: 2013 URL: http://anchan.lib.ku.ac.th/agnet/handle/001/5791
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